Folkets favoritter

Noen middager har det lille ekstra. Noe som gjør dem til en umiddelbar suksess. Eller som tar en tilbake til luktene og smakene rundt mormors kjøkkenbord. Favorittene. I Godtlevert har vi en lang liste av dem. Fiskegratengen du lager på null tid, men som allikevel har den gode, hjemmelagde smaken. Mørkokte svinekjaker i soppsky, med kjøtt så mørt at det nesten smelter i munnen. Bestselgerne som har blitt til klassikere er mange.

De neste ukene setter vi fokus på middagene som både dere og vi er litt ekstra glade i. Vi har derfor også spurt fire av våre menykreatører om å dele sine favoritter blant klassikerne våre.

Image alt text

Heidis favoritt - fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter


En ordentlig god og hjemmelaget fiskegrateng tar meg tilbake til barndommen og inn på kjøkkenet til min mor. Jeg skal ærlig si at dette var og fortsatt er en av mine favorittmiddager. Nå som jeg har fått egne barn, er jeg veldig glad for å kunne videreføre gode mattradisjoner.
Vår fiskegrateng bærer tradisjoner videre, og er like god som hjemmelaget. Vi har bare gjort forarbeidet for deg.

Image alt text

Olavs favoritt - cheeseburgeren med friske grønnsaker, ovnsbakte poteter og chilimajones


Jeg elsker å reise, og jeg elsker mat. Burgere er en av favorittene mine, og jeg pleier alltid å teste burgeren på den restauranten jeg er. Du kan kalle meg en burgerfoodie. Alle elementene på burgeren er viktige. At det er et godt burgerbrød, at burgeren er riktig stekt, og så videre. Men sausen er det som virkelig setter prikken over i´en. Og chilimajones på burger er virkelig noe av det beste jeg vet.

Image alt text

Julies favoritt - ørret med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter


Denne retten tar meg rett tilbake til kjøkkenet til mormor. Et smalt og lite kjøkken, der alt har sin plass og en helt egen lukt. Hun er muligens ikke like glad i å lage mat som meg. Men den retten ingen lagde bedre enn henne da jeg var liten, var ørret med agurksalat, kokte poter og rømme. Denne folkefavoritten pleide hun alltid å lage til meg og søsteren min da vi kom på besøk. Noe av det beste jeg visste var når laken fra agurksalaten blandet seg med potetene, og jeg kunne dyppe potetene med eddiksmak i rømme.

Image alt text

Johannes favoritt - fish & chips med ertepuré og revet gulrot


Vår variant av den klassiske fish & chipsen tar meg tilbake til timene før fotballkamp i England. Deilig panert fisk med masse sprø potetchips! Gatematen får du ofte servert i et avispapir, og retten toppes med malteddik.
Vi har gjort vår vri med grønne erter, revet gulrot, sitron og en deilig remulade.
Dette er ordentlig hverdagskos med helgevibber!

Du finner alle disse rettene og mange flere favoritter i Min matkasse, når du velger middagene selv.