Grilltips
Med høy varme, variasjoner i steketid og mye forskjellige smaker kan det vært vanskelig å holde oversikten ved grillen. Med Godtlevert-kokkenes beste grilltips er du sikret et perfekt grillrestultat hver gang.
Bruk alltid to grillsoner når du griller på kullgrill. Legg mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.
Indirekte sone egner seg best til kjøtt og grønnsaker som trenger lenger tid på grillen, eller kjøtt som må hvile på lav varme. Direkte sone egner seg best til pølser og kjøtt som skal gjennomstekes.
Direkte sone egner seg også hvis du vil ha en jevn stekeskorpe på kjøttet du skal grille. Vi anbefaler å brune kjøttet uten lokk først. Sett så på lokk for best resultat. Da reduserer du faren for flammer og svidd kjøtt. Lokket holder også varmen inne i grillen slik at kjøttet blir stekt på alle sider. Ha ventilene på lokket åpne slik at det blir mest mulig trekk.
Husk også: