Honningglaserte rotgrønnsaker

Det perfekte tilbehøret til årets påskelam – honningglaserte rotgrønnsaker. Møre, søte og smakfulle rotgrønnsaker som garantert faller i smak hos alle.

  • 1 bunt vårløk
  • 600 g gulrøtter
  • 500 g kålrot
  • 500 g sellerirot
  • 100 g smør
  • 60 g honning

Glaserte rotgrønnsaker med vårløk:

  1. Skrell rotgrønnsakene, og kutt dem i terninger. Ha rotgrønnsakene i en kjele, og dekk dem med vann. Kok rotgrønnsakene i 10 minutter. Sil av vannet, og la grønnsakene dampe fra seg.
  2. Finsnitt vårløken. Tilsett smøret og honningen, og glaser rotgrønnsakene på middels høy varme. Krydre med salt og pepper, og vend inn vårløken.

Server med lammelår, fløtepoteter og rødvinssaus, og gjerne tyttebær og grov sennep.

Få oppskriften på mørt og saftig langstiddsbakt lammelår her.