Lag din egen bowl

Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.

Fristende frokostbowl med frukt og bær

Er du glad i havregrøt til frokost? Hvis du bare legger litt ekstra tid, og legger til noen ulike typer topping, så har du plutselig en fargerik og fristende frokostbowl som du kan servere som en helgefrokost- eller brunsj.

Slik gjør du:

Bruk din faste grøt som base – det passer fint med vanlig havregrøt. Om du vil kan du koke den på melk i stedet for vann, for en litt mer kremet og fyldig smak.

Ha grøten i en dyp bolle, og topp med dine favoritter. Vi anbefaler skivet banan, jordbær og fiken. En kvast med mynte, kokosflak og litt honning setter prikken over i´en og gjør dette til en skikkelig fristende bolle med næring.

Image alt text



Prøv deg på en fargerik quinoa– og betebowl

Å sette sammen din egen buddha bowl er ikke vanskelig. Det er lurt å velge en grov korntype som base, for eksempel quinoa, perlespelt eller fullkorns couscous. Du velger så en type protein, for eksempel bønner eller linser, feta ost eller halloumi. Grønnsakene er selvsagt viktig – her er det bare å fylle på med grønnsaker i alle regnbuens farger. Legg gjerne til noe som inneholder sunt fett, som avokado. Topp med en dressing laget på olivenolje, og masse urter.

Image alt text

Slik lager du en fargerik quinoa- og betebowl

Du trenger:

  • 250 g quinoa mix
  • 2 stk gule beter
  • 2 stk polkabeter
  • 200 g grønnkål
  • Chiliflakes
  • 250 g brokkolini
  • 100 g feta
  • 50 g valnøtter
  • 1 pk spirer

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
  2. Kok quinoaen etter anvisningen på pakken
  3. Skrell gulbetene og polkabetene. Kutt gulbetene i båter og ha dem på et brett med bakepapir. Vend inn lit olje, salt og pepper og bak i ovnen i 25-30 minutter. Kutt polkabetene i tynne skiver, gjerne med en mandolin om du har det.
  4. Skyll og tørk grønnkålen og kutt vekk de groveste stilkene. Legg over på et stekebrett med bakepapir og vend inn olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek i omtrent 10 minutter. Pass på så det ikke blir brent.
  5. Kok opp litt lettsaltet vann og kok brokkolinien i 2-3 minutter.
  6. Finn frem store dype tallerkener og bygg din egen bowl.