Potetlomperull

Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!

Potetlompe med ribbe- eller pinnekjøttrester

  • 200 gram kjøttpålegg, ribbe- eller pinnekjøttrester
  • 200 gram rødkål, fermentert eller fersk
  • 1 sitron
  • eddik
  • ½ eple
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • potetlomper
  • valnøtter


Skjær kjøttet i terninger. Kutt rødkålen i strimler hvis du bruker fersk rødkål. Ha rødkålen i en skål, og vend inn litt saft fra sitronen eller eplesidereddik. Kutt eplet i strimler. Bland sammen dijonsennepen og honningen i en skål. Smør sennepsdressingen utover potetlompene, og strø over kjøttet, rødkålen og eplet. Grovhakk valnøttene, og topp lompene med dem. Rull sammen potetlompene.

Image alt text

Potetlompe med leverpostei, røbeter og eple

  • 200 gram leverpostei
  • 200 gram syltede rødbeter
  • 1 sjalottløk
  • ¼ eple
  • 1-2 dl majones, creme fraiche eller rømme
  • 1 ts karve
  • potetlomper
  • spirer eller friske urter
  • salt
  • pepper

Hell laken av rødbetene, og kutt dem i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt eplet i små terninger. Bland sammen rødbeter, sjalottløk, eple og majones eller lignende. Smak til med karve, salt og pepper. Smør leverpostei på potetlompen, ha på rødbetsalat og strø over spirer eller friske urter. Rull potetlompen sammen.