Hjem
/
Potetlomperull
Potetlomperull
Del

Potetlomperull

Det er godt med noe som er raskt å lage, både før julen ringes inn, men også midt i julestria. Vårt beste tips er potetlomperull. Bruk det du har i kjøleskapet eller i brødboksen. Det er bare fantasien som setter grenser. Også smaker det så godt!
30. november, 2020

Potetlompe med ribbe- eller pinnekjøttrester

  • 200 gram kjøttpålegg, ribbe- eller pinnekjøttrester
  • 200 gram rødkål, fermentert eller fersk
  • 1 sitron
  • eddik
  • ½ eple
  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • potetlomper
  • valnøtter


Skjær kjøttet i terninger. Kutt rødkålen i strimler hvis du bruker fersk rødkål. Ha rødkålen i en skål, og vend inn litt saft fra sitronen eller eplesidereddik. Kutt eplet i strimler. Bland sammen dijonsennepen og honningen i en skål. Smør sennepsdressingen utover potetlompene, og strø over kjøttet, rødkålen og eplet. Grovhakk valnøttene, og topp lompene med dem. Rull sammen potetlompene.

Potetlompe med leverpostei, røbeter og eple

  • 200 gram leverpostei
  • 200 gram syltede rødbeter
  • 1 sjalottløk
  • ¼ eple
  • 1-2 dl majones, creme fraiche eller rømme
  • 1 ts karve
  • potetlomper
  • spirer eller friske urter
  • salt
  • pepper

Hell laken av rødbetene, og kutt dem i små terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Kutt eplet i små terninger. Bland sammen rødbeter, sjalottløk, eple og majones eller lignende. Smak til med karve, salt og pepper. Smør leverpostei på potetlompen, ha på rødbetsalat og strø over spirer eller friske urter. Rull potetlompen sammen.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.