Hjem
/
Socca – fransk pannekake med Västerbottenkrem, karse og hurtigsyltet rødløk
Socca – fransk pannekake med Västerbottenkrem, karse og hurtigsyltet rødløk
Del

Socca – fransk pannekake med Västerbottenkrem, karse og hurtigsyltet rødløk

Pannekaker er jo en kjent og kjær favoritt i mange norske hjem. Her har vi laget en vri på den tradisjonelle pannekaken. Socca er en franskinspirert pannekake laget på kikertmel – som betyr at den også passer fint for deg som ikke tåler gluten. Sammen med soccaen serverer vi en supergod og litt salt krem laget med Västerbottenost. Litt karse og hurtigsyltet rødløk setter prikken over i´en.
18. august, 2022

Soccarøre

Ingredienser:

  • 4 dl kikertmel
  • 4,5 dl vann
  • 3 sp olivenolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Visp sammen alle ingrediensene og la røren stå i minimum 20 minutter (i mellomtiden kan du lage ostekremen og den hurtigsyltede løken). Varm opp en stekepanne til middels varme og ha i litt olivenolje. Stek så en stor og tykk pannekake av hele røren. Snu pannekaken når undersiden har fått fin farge og stek ferdig på den andre siden til pannekaken er gyllen og crispy.

Västerbottenkrem

Ingredienser:

100 g Västerbottenost
100 g fløte
2 eggeplommer
2 dl rapsolje
Skall og saft fra ½ sitron

Slik gjør du:

Kok opp fløten i en liten gryte. Legg i osten og rør til den har smeltet. Ha ostekremen, eggeplommene og skallet og saften fra sitronen i en foodprosessor (eller blender) og miks sammen mens du tilsetter oljen i en tynn stråle slik at det danner en jevn krem. La kremen avkjøles.

Hurtigsyltet sølvløk

Ingredienser:

1 sølvløk
½ dl eddik 7%
1 dl sukker
1,5 dl vann

Slik gjør du:

Kok opp eddiken, sukkeret og vannet i en liten gryte. Kutt løken i så tynne skiver du klarer og legg i laken. La stå en liten stund, til du har stekt ferdig pannekaken.

Legg den ferdigstekte soccaen på et stort fat og topp med Västerbottenkremen, den hurtigsyltede løken og litt karse.

Gode, sunne og varierte middager levert på døra

80 spennende middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.