Hjem
/
Socca – fransk pannekake med Västerbottenkrem, karse og hurtigsyltet rødløk
Socca – fransk pannekake med Västerbottenkrem, karse og hurtigsyltet rødløk
Del

Socca – fransk pannekake med Västerbottenkrem, karse og hurtigsyltet rødløk

Pannekaker er jo en kjent og kjær favoritt i mange norske hjem. Her har vi laget en vri på den tradisjonelle pannekaken. Socca er en franskinspirert pannekake laget på kikertmel – som betyr at den også passer fint for deg som ikke tåler gluten. Sammen med soccaen serverer vi en supergod og litt salt krem laget med Västerbottenost. Litt karse og hurtigsyltet rødløk setter prikken over i´en.
18. august, 2022

Soccarøre

Ingredienser:

  • 4 dl kikertmel
  • 4,5 dl vann
  • 3 sp olivenolje
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

Visp sammen alle ingrediensene og la røren stå i minimum 20 minutter (i mellomtiden kan du lage ostekremen og den hurtigsyltede løken). Varm opp en stekepanne til middels varme og ha i litt olivenolje. Stek så en stor og tykk pannekake av hele røren. Snu pannekaken når undersiden har fått fin farge og stek ferdig på den andre siden til pannekaken er gyllen og crispy.

Västerbottenkrem

Ingredienser:

100 g Västerbottenost
100 g fløte
2 eggeplommer
2 dl rapsolje
Skall og saft fra ½ sitron

Slik gjør du:

Kok opp fløten i en liten gryte. Legg i osten og rør til den har smeltet. Ha ostekremen, eggeplommene og skallet og saften fra sitronen i en foodprosessor (eller blender) og miks sammen mens du tilsetter oljen i en tynn stråle slik at det danner en jevn krem. La kremen avkjøles.

Hurtigsyltet sølvløk

Ingredienser:

1 sølvløk
½ dl eddik 7%
1 dl sukker
1,5 dl vann

Slik gjør du:

Kok opp eddiken, sukkeret og vannet i en liten gryte. Kutt løken i så tynne skiver du klarer og legg i laken. La stå en liten stund, til du har stekt ferdig pannekaken.

Legg den ferdigstekte soccaen på et stort fat og topp med Västerbottenkremen, den hurtigsyltede løken og litt karse.

Gode, sunne og varierte middager levert på døra

80 spennende middager å velge mellom hver uke
Se hele menyen
Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.
Søk i Godtlesestoff
checkmark

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
21.09.2022
Eplemost smaker fantastisk som det er, særlig om du kjøper den som er laget på våre gode norske eplesorter. Alle sortene har sin egen smak – noen søtere, og andre mer syrlige. Vil du gjøre en liten vri på eplemosten, kan vi anbefale å smaksette den med ingefær, kanel og honning og servere den varm.
Godtlevert bilde
15.09.2022
Den siste tirsdagen i september feirer vi den norske epledagen! Og nå som det er sesong for de fantastiske norske eplene, anbefaler vi å bruke de så mye du kan. Hva med å gi den tradisjonelle vaffelen en liten vri – med hjemmelaget eplekompott og et dryss pekannøtter. Vi viser deg hvordan!
Godtlevert bilde
06.09.2022
Endelig er det sesong for våre elskede, norske epler og da må vi jo bare bruke de så mye som mulig. I anledning Den Norske Epledagen, har vi tatt frem en oppskrift på en morsom eplekake med smak av karamell og en litt syrlig crème fraiche som tilbehør.