Solgul omelett

Få en god start på dagen med en solgul omelett til frokost.

8 personer

Du trenger:

  • 16 egg
  • 1 bunt gressløk
  • salt og pepper
  • smør
  • 3 dl fløte
  • 200 gram revet mozzarella
  • spekeskinke
  • gule cherrytomater
  • ruccola

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  2. Knekk eggene i en bolle, og finhakk gressløken. Krydre eggene med salt og pepper, ha i gressløken og fløten, og pisk det hele sammen til en røre.
  3. Varm opp en teflonstekepanne til middels varme, og ha i 1 ss smør. Hell halvparten av fløte- og eggeblandingen i stekepannen, og stek til det stivner i bunnen. Trekk eggeblandingen inn mot midten med en stekespade.
  4. Dryss over halvparten av den revne osten når eggeblandingen har stivnet litt, men fremdeles er litt rennende. Stek omeletten øverst i ovnen, til osten er gyllen og omeletten er gjennomstekt.
  5. Gjenta prosessen, og lag en omelett til.
  6. Kutt tomatene i to, og skyll ruccolaen.
  7. Topp omelettene med spekeskinken, tomatene og ruccolaen.


Tips: Server med smør og godt brød!