Superenkel eplekake

Får du besøk, men mangler noe å servere til kaffen? Ingen panikk, her har du verdens enkleste oppskrift til verdens diggeste eplekake! Høsten er her og eplene er på sitt beste. Kanskje du eller naboen har et epletre i hagen?

Ingredienser

  • 2½ dl sukker
  • 2½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker eller litt vaniljestang
  • 2 egg
  • 100 g smør
  • 5 epler, skrelt og delt i tynne båter

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader varmluft.

Smelt smøret. Bland sammen sukker, hvetemel, bakepulver og vanilje. Rør inn det smeltede smøret og eggene. Deigen blir tung og ganske kompakt, den ser mer ut som en seig røre enn en deig, men den blir nydelig sprø og seig etter en runde i ovnen.

Skrell eplene og kutt dem i tynne båter. Legg eplebåtene i bunnen av en liten smurt ildfast form, fordel røren over og sett formen i ovnen. Bak kaken i omtrent 30 minutter.

Server med is, kesam, lett pisket rømme, crème fraîche eller krem. Dryss gjerne over melis og kanel rett før kaken skal på bordet.

Håper det smaker!