Ytrefilet av svin med selleri- og potetmos og brokkoli

Ytrefilet av svin med selleri- og potetmos og brokkoli

4.25 (133)
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      MINI-KOKKEN: I dag er brokkoli din oppgave. Del brokkolien i to så den ligger støtt. Skjær av stilken. Skrell stilken og del den i biter. Stilkten er faktisk like god som blomsten, om ikke bedre. Ta en smak, da vel! Del blomsten på brokkolien i små buketter. Brokkolien skal kokes i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Få hjelp av en voksen til å sette på vann og sile det av når brokkolien er ferdig.

      Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med selleri- og potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
      Tørk kjøttet godt med papir og krydre det med salt og pepper.
      Varm opp en stekepanne med olje. Ha i en hel stilk med timian. Stek svinefileten i 2–3 minutter på hver side. Tilsett smør mot slutten av stekingen. Det deilige brusende smøret vil gi en god smak på kjøttet. Pass på å løfte ut kjøttet før smøret blir brent. La kjøttet hvile i 5–10 minutter før servering.
      Hakk sjalottløk og hvitløk. Fres det i samme panne som du stekte kjøttet i til løken er blank. Ha i timianstilker og fløte. La sausen koke til du får ønsket konsistens. Ta ut timianen og smak til med salt og pepper. Hakk persille og dryss den over ved servering.
      Kutt brokkoli i buketter og stilken i staver. Kok opp vann i en kjele og kok brokkolien i 3–4 minutter. Hell av vannet og ha på smør.
      Løft posen med selleri- og potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell mosen forsiktig over i et serveringsfat.
      Server svinefilet med nykokt brokkoli, selleri- og potetmos og mild urtesaus.
      God middag!