Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus med stuede grønnsaker og rørte tyttebær
Glutenfri

Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus

med stuede grønnsaker og rørte tyttebær
4.02 (833)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Mandelpoteter
400 g
Kjøttkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Finsnittet hodekål
150 g
Bechamelsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
839 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
84 g
Protein:
35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av potetene. Ha potetene i vannet og kok i omtrent 3 minutter.
 Skru ned til middels lav varme, og la det hele småkoke i 10–15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Hell vannet av potetene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at de holder seg varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell sausen over kjøttkakene, og la det småkoke i 1–2 minutter. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Kok gulrøttene i 3 minutter, ha så i hodekålen og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet, og ha grønnsakene tilbake i kjelen. Vend inn ønsket mengde av bechamelsausen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.    
Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!