Fiskeboller i karrisaus med råkost og mandelpoteter
Glutenfri

Fiskeboller i karrisaus

med råkost og mandelpoteter
4.19 (443)
Under 20 min
6 Ingredienser
Ta vare på tradisjonene i en hektisk hverdag. Fiskeboller i karrisaus, en klassisk hverdagsrett som er godt likt av hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Mandelpoteter
400 g
Fiskeboller i hvit saus
700 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Karri
½–1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
1 bit
Appelsin
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
729 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne karrien ved siden av, om du heller foretrekker det. Skyll og finrov skallet (kun det oransje) fra appelinen, og vend det inn med råkosten.

 Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av potetene. Ha potetene i vannet og kok i omtrent 3 minutter.
 Skru ned til middels lav varme, og la det hele småkoke i 10–15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Hell vannet av potetene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at de holder seg varme frem til servering.
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje og ønsket mengde av karrien. La det surre i 1 minutt. Hell fiskebollene og sausen over i  kjelen, og kok opp på middels varme under omrøring. La fiskebollene småkoke i sausen i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Smak eventuelt til med mer av karrien.
 Skrell gulrøttene og kålroten, og grovriv dem på et rivjern. Kutt vekk skallet av appelsinen, og kutt appelsinkjøttet i biter. Bland sammen gulrøttene, kålroten og appelsinen i en bolle.
God middag!