Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Laurbærblad
- oksekraft-/buljong
- salt
Oksekraft-/buljong
2 dl
Laurbærblad
1 stk
Timian
1/2 pakke
Poteter
300 g
Løk
1/2 stk
Gulrot
2 stk
Kruspersille
1/2 pakke
Kjøttdeig
400 g
Løk
1/4-1/2 stk
Medister- og kjøttkakekryddermiks
1/2 pose
Salt
ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Retten kan lages flere dager i forveien for så å varmes opp ved servering. Da har du en superrask middag til en dag det kniper.
Sett ovnen på 180 grader.
Kok opp kraft/buljong med laurbærblad og timian.
Skrell poteter, løk og gulrøtter. Skjær potene i tynne i skiver, og løk og gulrøtter i grove biter.
Ha grønnsakene i en ildfast form. Hell over kraft, sørg for at den dekker grønnsakene og at det er nok væske og plass til å ha kjøttet i senere. Sett formen i ovnen.
Finhakk løken til kjøttkakene og bland den med kjøttdeigen. Smak til med krydder og salt.
Form farsen til avlange kjøttkaker og brun dem raskt på middels+ til høy temperatur i en stekepanne med olje.
Legg kjøttkakene over i den ildfaste formen, pass på å ha dem godt nedi kraften slik at de nesten dekkes helt. Stek videre i ovnen til potetene er møre og kjøttet er gjennomtrukket, omtrent 15–20 minutter. Dryss over hakket persille ved servering.
Mange liker å servere denne retten med sennep, pickles, rørte tyttebær og/eller syltede rødbeter
God middag!