Sjømannsbiff med potet og gulrot

Sjømannsbiff med potet og gulrot

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Laurbærblad
    • oksekraft-/buljong
    • salt
    Oksekraft-/buljong
    2 dl
    Laurbærblad
    1 stk
    Timian
    1/2 pakke
    Poteter
    300 g
    Løk
    1/2 stk
    Gulrot
    2 stk
    Kruspersille
    1/2 pakke
    Kjøttdeig
    400 g
    Løk
    1/4-1/2 stk
    Medister- og kjøttkakekryddermiks
    1/2 pose
    Salt
    ts
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Retten kan lages flere dager i forveien for så å varmes opp ved servering. Da har du en superrask middag til en dag det kniper.

    Sett ovnen på 180 grader.
    Kok opp kraft/buljong med laurbærblad og timian.
    Skrell poteter, løk og gulrøtter. Skjær potene i tynne i skiver, og løk og gulrøtter i grove biter.
    Ha grønnsakene i en ildfast form. Hell over kraft, sørg for at den dekker grønnsakene og at det er nok væske og plass til å ha kjøttet i senere. Sett formen i ovnen.
    Finhakk løken til kjøttkakene og bland den med kjøttdeigen. Smak til med krydder og salt.
    Form farsen til avlange kjøttkaker og brun dem raskt på middels+ til høy temperatur i en stekepanne med olje.
    Legg kjøttkakene over i den ildfaste formen, pass på å ha dem godt nedi kraften slik at de nesten dekkes helt. Stek videre i ovnen til potetene er møre og kjøttet er gjennomtrukket, omtrent 15–20 minutter. Dryss over hakket persille ved servering.
    Mange liker å servere denne retten med sennep, pickles, rørte tyttebær og/eller syltede rødbeter
    God middag!