Biff Lindstrøm med poteter, stekt løk og speilegg
Ny oppskrift
Under 30 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Syltede rødbeter
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Når du skal blande kjøttdeig med melk, sørg for at alle ingredienser er kalde, gjerne også bollen du blander i. Blir deigen for varm kan den sprekke, og resultatet er tørre biffer. Bland også gjerne for hånd, men husk å vaske hendene godt mellom de ulike ingrediensene eller bruk engangshansker. Ketsjup er et must for mange her, sammen med sennep, HP-saus eller andre favorittsauser du måtte ha.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og sett over en kjele med vann til koking av brokkoli.
Bland kjøttdeig med salt og pepper. Rør inn melk og egg. Spe eventuelt med litt mer melk om du vil ha deigen bløtere. Finhakk løk, rødbeter og kapers. Bland det inn i deigen og form deigen til biffer. Stek gjerne en liten prøvekake og juster eventuelt krydderet før du steker alle.
Varm opp smør eller olje i en stekepanne. Stek biffene på middels pluss varme i 2–3 minutter på hver side. Legg dem over i en ildfast form. Sett formen i ovnen i noen minutter før servering, til biffene er gjennomstekte.
Kutt løken i to og så i skiver. Stek den gyllen i en stekepanne med olje.
Kutt brokkolien i buketter og stilken i staver. Kok brokkolien i 3–4 minutter.
Stek speilegg etter eget ønske.
Server biff Lindstrøm med kokte poteter, stekt løk, brokkoli og speilegg. Ekstra rødbeter, sylteagurk og kapers er også godt å servere til (se tips).
God middag!