Kyllingbryst med ristet blomkålpuré, rosenkål og tranebær
4.25 (71)
Under 35 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du dårlig tid? Da kan du koke blomkål og rosenkål i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Hell av vannet og vend inn smør, salt og pepper. Om du har sitron eller hvitvins-/epleeddik, smak gjerne til sausen med det. Blir sausen for tykk, kan du ha i en skvett vann eller buljong. Tilsett gjerne ferske urter, for eksempel timiankvister om du har noen igjen fra fiskeretten. Til denne retten serveres blomkålpuréen som metning, men du kan gjerne servere med stekte eller kokte poteter til om du ønsker det.
Del blomkålen i små buketter og stilken i små terninger. Fres blomkålen på høy varme i en stekepanne med olje til den er godt brunet og mør. Avslutt med å ha i smør (se tips). Ha blomkålen over i en liten kjele med fløte. Kok opp og kjør det sammen med en stavmikser til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Hold puréen lun under lokk frem til servering.
Varm opp en stekepanne med olje. Brun kyllingbrystene med skinnsiden ned. Når de har fått en gyllen farge, snu dem og krydre dem med salt og pepper. Ha finhakket hvitløk, smør, soyasaus og fløte i stekepannen. Dekk pannen med lokk og la kylling og saus småkoke i 8–12 minutter. Sett pannen til side, fortsatt med lokk på, og la kyllingen hvile før servering (se tips).
Rens bort de stygge bladene på rosenkålene og skyll dem i et dørslag. Del hver rosenkål i to. Kutt rødløk i båter.
Stek rosenkålen og løken i en stekepanne eller kjele med olje og knust hvitløk til de er møre. Det tar 5–10 minutter (se tips). Vend inn smør, salt, pepper og tranebær. Sett kjelen til side.
Server kyllingbryst med ristet blomkålpuré og stekt rosenkål.
God middag!