Kjøttkaker med brun saus og stuet kål
Ny oppskrift
Under 20 min
0 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp vannet til potetene i en vannkoker først, da går det enda litt raskere. Rørte tyttebær passer godt til denne retten. Smak til sausen med dijonsennep, HP-saus, worchestershiresaus, soyasaus, geitost og/eller litt fløte, crème fraîche eller rømme.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Sett over lettsaltet vann til koking av poteter. Kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Legg kjøttkakene på et stekebrett. Sett brettet i ovnen og stek kjøttkakene til de er gjennomvarme. Det tar omtrent 15–18 minutter.
Varm forsiktig opp sausen i en liten kjele. Eventuelt kan du varme sausen sammen med den stuede kålen. Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med stuet kål i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Klem stuingen forsiktig tilbake i kjelen tømt for vann eller i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server kjøttkaker i brun saus med poteter, stuet kål og rørte tyttebær.
God middag!