Fiskegrateng
med kokte mandelpoteter, råkost og smeltet kryddersmør med vårløkNy oppskrift
Under 20 min
9 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Mandelpoteter
400 g
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Smør
1 ss
Sitron
¼ stk
Strimlet kålsalat
120 g
Vårløk
½ pakke
Kryddersmør
1 pakke
Sitron
¼ stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 886 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 96 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan ovnsbake potetene. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av potetene. Ha potetene i vannet og kok i omtrent 3 minutter.
Skru ned til middels lav varme, og la det hele småkoke i 10–15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Hell vannet av potetene når de er ferdigkokte, og ha lokket på kjelen igjen, slik at de holder seg varme frem til servering.
Hell fiskegratengen over i en smurt, ildfast form. Jevn ut fiskegratengen med en slikkepott, og dryss over paneringen og 1 ss smør. Stek fiskegratengen midt i ovnen i 15–18 minutter.
Del sitronen i to. Ha kålsalaten i en salatbolle, og press over saften fra sitronen.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Smelt kryddersmøret i en liten kjele, og ha i vårløken.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!