Bakte kyllinglår med rotgrønnsaker og béarnaise
Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Paprikapulver
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Bearnéssaus
1 pakke
Kyllingoverlår
520 g
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Salt
Paprikapulver
2 ts
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Gulrot i staver
200 g
Kålrot i staver
125 g
Salt
Jasminris
160 g
Vann
2 dl
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem en liten bolle eller en kopp. Mål opp 4 spiseskjeer olje, 2 teskjeer paprikapulver, 1 teskje salt og ½ teskje pepper. Bland alt godt sammen. Pensle kyllingen med krydderblandingen. Få hjelp av en voksen til å sette kyllingen i ovnen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Ta béarnaisesausen ut av kjøleskapet til temperering. Eventuelt kan du varme den forsiktig i en kjele rett før servering.
Ha kyllinglårene i en ildfast form med olje. Krydre dem med salt, pepper og paprikapulver (se tips). Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 20–30 minutter.
Ha gulrotstaver og kålrotstaver i en ildfast form. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene møre. Det tar omtrent 15–20 minutter. Hakk persille og ha den over rett før servering.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
Server kylling overlår med ris, ovnsbakte rotgrønnsaker og béarnaise.
God middag!