Bakte kyllinglår med rotgrønnsaker og béarnaise

Bakte kyllinglår med rotgrønnsaker og béarnaise

Ny oppskrift
Under 25 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Paprikapulver
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • vann
    Bearnéssaus
    1 pakke
    Kyllingoverlår
    520 g
    Solsikke-/rapsolje
    3-4 ss
    Salt
    Paprikapulver
    2 ts
    Solsikke-/rapsolje
    1-2 ss
    Gulrot i staver
    200 g
    Kålrot i staver
    125 g
    Salt
    Jasminris
    160 g
    Vann
    2 dl
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem en liten bolle eller en kopp. Mål opp 4 spiseskjeer olje, 2 teskjeer paprikapulver, 1 teskje salt og ½ teskje pepper. Bland alt godt sammen. Pensle kyllingen med krydderblandingen. Få hjelp av en voksen til å sette kyllingen i ovnen.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    Ta béarnaisesausen ut av kjøleskapet til temperering. Eventuelt kan du varme den forsiktig i en kjele rett før servering.
    Ha kyllinglårene i en ildfast form med olje. Krydre dem med salt, pepper og paprikapulver (se tips). Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 20–30 minutter.
    Ha gulrotstaver og kålrotstaver i en ildfast form. Vend inn olje og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene møre. Det tar omtrent 15–20 minutter. Hakk persille og ha den over rett før servering.
    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk. Sett kjelen til side og la risen etterdampe i minimum 5 minutter, fortsatt under lokk. Vend om rett før servering.
    Server kylling overlår med ris, ovnsbakte rotgrønnsaker og béarnaise.
    God middag!