Pho: vietnamesisk nudelsuppe med svinekjøtt og bønnespirer
Roede

Pho: vietnamesisk nudelsuppe med svinekjøtt og bønnespirer

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Vann
1 l
Hoisinsaus
1 pakke
(Gluten, Soya)
Oksebuljong
2 pakke
Soyasaus
2 ss
Sjampinjong
100 g
Gulrøtter
½ pakke
Pak choy
1 stk
Purreløk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Svinestrimler
300 g
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Olje
1 ss
Fullkornsnudler
½ pakke
(Egg, Hvete)
Lime i båter
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pho (utales fa) er en vietnamesisk nudelsuppe. Det er en rykende varm kjøttkraft som helles over ferske grønnsaker, nudler og rått kjøtt. I denne oppskriften bruker vi svinekjøtt. Soyasaus og chilisaus passer godt til suppen.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudler.
Kok opp vann, buljong og hoisinsaus i en stor kjele. Smak til med soyasaus (se tips).
Rens soppen for jord og kutt den i fire. Skrell gulrot og skyll pak choy og 1/2 purreløk. Kutt gulrot, pak choy og purreløk i tynne strimler. Hakk chili i tynne skiver. Del lime i båter. Legg grønnsakene på en stor tallerken. Soppen steker du sammen med kjøttet. 
Stek soppen gyllen i en forvarmet stekepanne med litt olje. Krydre med litt salt og legg den over i en skål. Varm opp stekepannen igjen, og stek kjøttet i 2–3 minutter. Stek gjerne i to omganger. Krydre med garam masala og litt salt. Ha kjøttet over på en tallerken. 
Kok nudlene i 3–4 minutter. Hell av vannet og kjøl nudlene raskt ned i rennende kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La nudlene renne av seg.
Sett fram alle ingrediensene på middagsbordet. Legg nudler, kjøtt, gulrot, sopp, purreløk og pak choy i suppeskåler. Hell over rykende varm kraft og topp suppen med bønnespirer, finhakket chili og lime på toppen.
ca. 3 dl kraft Kjøtt: 125 g Grønnsaker: 200 g Kokte Nudler: 100 g Energiinnhold: ca 430 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!