Lammestek med bakt brokkoli, tomat- og aprikoskompott
Roede

Lammestek med bakt brokkoli, tomat- og aprikoskompott

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Poteter
350 g
Olje
1 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Brokkoli
1 stk
Purreløk
½ stk
Sous vide-lammestek
450 g
Løk
1 stk
Tørkede aprikoser
75 g
(Sulfitt)
Hakkede tomater
1 boks
Vann
½ dl
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan kokes i 3–4 minutter om du heller ønsker det. Tilsett gjerne hvitløk i sausen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og kutt dem i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje og litt salt. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar 25–30 minutter. Krydre med potetkrydder mot slutten av steketiden. 
Del brokkolien i buketter, skrell stilken og del den i biter. Del purreløken i grove biter. Vend grønnsakene inn med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter igjen av steketiden på potetene (se tips).
Åpne opp pakken med lammestek og ha sjyen over i bolle. Den skal du bruke i sausen. Del lammesteken i skiver og legg de over i en ildfast form. Stek kjøttet i omtrent 10 minutter, til det er gjennomvarmt.
Finhakk løk og del aprikoser i mindre biter. Varm opp en kjele og stek løk og aprikoser blank i olje. Hell på hakkede tomater og sjy fra pakken med lammestek. Skyll ut tomatboksen med 1/2 dl vann og ha også dette i sausen. La sausen småkoke i omtrent 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper. 
Server lammestek med bakt brokkoli, purreløk, tomat- og aprikoskompott.
125 g Potet: 150 g Grønnsaker: 100 g Tomat- og aprikoskompott: 1 dl Energiinnhold: ca 410 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen  eller Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!