Roede
Bakt paprika med fetaost, couscous og tzatzikidressing
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- olje
- pepper
- salt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Paprikakrydder
½ pakke
Olje
1 ss
Fullkornscouscous
125 g
Rød paprika
2 stk
Fetaost
75 g
Bladpersille
1 pakke
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Tzatzikikrydder
1 pakke
Spinat
100 g
Agurk
½ stk
Klasetomater
1 stk
Appelsin
1 stk
Balsamicoeddik
1 ss
Sitron
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil bruke mindre tid på å lage retten, kan du lage den om til en couscous- salat. Stek paprikaen og bland den inn i den kokte couscousen. Server salat og couscous hver for seg og strø over fetaost.
Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft.
Finhakk hvitløk og stek den blank i olje i en kjele med tilhørende lokk. Ha også i 1/2 pakke paprikakrydder. Tilsett couscousen og rør om. Kok så couscousen etter anvisning på pakken.
Del paprika i to og ta ut kjernen. Legg paprikaen over i en stor ildfast form eller på stekebrett og bak den i 5–10 minutter. Når couscousen er ferdigkokt, fyller du de forstekte paprikaene med couscous. Topp de fylte paprikaene med smuldret fetaost og bak dem i ytterligere 15 minutter i stekeovnen. Server couscousen du får til overs ved siden av.
Riv 1/2 agurk på et rivjern. Press ut så mye vann du klarer av agurken. Bland sammen agurk, yoghurt og tzatzikikrydder i en skål.
Skyll og tørk spinat. Ha den over på et serveringsfat eller i en salatskål. Kutt agurk, tomat og appelsin i terninger. Vend grønnsakene inn i spinaten og krydre med salt og pepper. Om du har balsamicoeddik, ha litt over salaten.
Del sitron i båter. Skyll persillen i rennende vann og rist av vannet. Finhakk persillen og strø den over retten ved servering. Server sitronbåter ved siden av.
Server gratinert paprika med fetaost, couscous, salat, sitron, hjemmelaget tzatziki og persille.
1 paprika med fyll Salat: 130 g Tzatziki: 2 ss Energiinnhold: ca 360 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-Appen eller Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!