Sprø kylling med sursøtsaus og jasminris

Sprø kylling med sursøtsaus og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Eddik 7 %
    • olje
    • pepper
    • salt
    • soyasaus
    • sukker
    • vann
    Jasminris
    150 g
    Crispy kylling
    300 g
    Gulrot
    1 stk
    Brokkoli
    ½ stk
    Rød paprika
    ½ stk
    Tomatpuré
    2 ss
    Sukker
    3 ss
    Soyasaus
    3 ss
    Eddik 7 %
    2 ss
    Hønsebuljong
    1 pakke
    Vann
    3 dl
    Maisstivelse
    1 pakke
    Chiliflak
    ¼-½ pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Tilpass styrken på retten etter hva som passer din familie. Smak til med chiliflakes eller krydre din egen porsjon. Har du ananas på lur, passer det godt inn i denne retten.

    Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
    Kok ris etter anvisning på pakken.
    Legg kyllingen på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen til den er gyllen og sprø. Det tar 12–15 minutter.
    Skrell gulrøtter, del dem i to på langs og kutt dem i skiver på skrå. Kutt halve brokkolien i små buketter, skrell stilken og kutt den i skiver på skrå. Kutt paprika i strimler.
    Varm opp en stekepanne med litt olje, stek grønnsakene i 2–3 minutter. Ha på tomatpure og rør godt. Bland sammen sukker, soyasaus, eddik, buljong og vann i et litermål. Hell blandingen over grønnsakene og kok opp. Bland ut maisstivelsen med 1 ss vann og tilsett jevningen til sausen mens den koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker og eddik om du ønsker det. Smak også til med chiliflakes (se tips).
    Server sprø kylling med grønnsaker i sursøtsaus og jasminris.
    God middag!