Bakt laks med soya, tomat og brokkolipuré
30

Bakt laks med soya, tomat og brokkolipuré

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

    • salt
    • smør
    • malt muskatnøtt
    • dijonsennep eller annen sennep
    • soyasaus
    • evt. nykvernet sort pepper

    Poteter

    Poteter
    500 g
    Salt

    Brokkolipuré

    Brokkoli
    1 stk
    Lett crème fraîche
    ⅓ pakke
    Smør
    1–2 ss
    Salt
    Malt muskatnøtt
    ¼ ts
    Sitron
    ½ stk

    Fisk

    Laksefilet med skinn
    350 g
    Dijonsennep eller annen sennep
    1–2 ss
    Cherrytomater
    1 pakke
    Soyasaus
    3 ss
    Sitron
    ½ stk
    Smør
    2 ss
    Evt. nykvernet sort pepper
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kutt bort det ytterste laget på brokkolistilken, det er trevlete og smaker ikke så godt. Selve stilken er kjempegod, kan minne litt om asparges og bør alltid brukes! Kjør puréen helt fin eller behold den litt grovere.

    1. Sett over poteter til koking i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 20-25 minutter.
    2. Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over en kjele med saltet vann til koking av brokkoli.
    3. Kutt brokkolien i buketter og stilken i terninger (se tips). Legg brokkolien til side frem til vannet koker.
    4. Skyll fisken i kaldt vann og tørk av den med papir. Del cherrytomater i to. Legg fisk og tomater i en ildfast form. Smør litt sennep på fiskestykkene. Ha soyasaus, sitronsaft og smør over fisken. Krydre eventuelt med litt pepper.
    5. Sett formen i ovnen og bak fisken til den er gjennomstekt, men med en lett rosa kjerne. Det tar omtrent 8–12 minutter.
    6. Kok brokkolien mør, men la den beholde den flotte grønnfargen. Det tar omtrent 4–6 minutter. Sil av vannet og la brokkolien dampe av seg.
    7. Kjør brokkolien sammen i en blender eller med en stavmikser til du har ønsket konsistens (se tips). Spe med crème fraîche og smør. Smak til med salt, pepper, muskatnøtt og sitronsaft.
    8. Server soyabakt laks med poteter, brokkolipuré og sjyen fra formen.