Sprøstekt lyrfilet med grønn ertepuré, remulade og sitron
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
375 g
Hvetemel
3 ss
Egg
1–2 stk
Glutenfri panering
1 pakke
Grønne erter
250 g
Smør
1–2 ss
Remulade
1 beger
Sitron
½ stk
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Alternativer til panering kan være: sesamfrø, glutenfri havregryn, kokosmasse, knuste gresskarfrø/solsikkekjerner eller knust knekkebrø. Kapers og ansjosfilet smaker også fortreffelig til panert fisk.
Kok opp poteter i lettsaltet vann. skru ned til medium varme og la potetene småkoke i omtrent 20–25 minutter til de er møre. Kok opp en kjele lettsaltet vann til erterpuré.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Vend dem først i hvetemel, så i pisket egg og til slutt i panering (se tips).
Stek fisken på middels varme i en stekepanne med olje og smør. Stek stykkene i 3–4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomstekte.
Skrell og kutt gulrot i skiver. Kok gulrøttene i 4–5 minutter sammen med potetene.
Kok ertene i 2–3 minutter. Hell av vannet og kjør ertene sammen med en stavmikser. Ha i smør og krydre med salt og pepper. Del sitron i båter.
Skyll persille i vann og rist den tørr. Grovhakk persillen og strø det over retten ved servering.
Server sprøstekt lyrfilet med poteter, gulrot, ertepuré, remulade og sitronbåter (se tips).
God middag!