Sprøstekt lyrfilet med grønn ertepuré, remulade og sitron

Sprøstekt lyrfilet med grønn ertepuré, remulade og sitron

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrøtter
2 stk
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
3 ss
Egg
1–2 stk
Glutenfri panering
1 pakke
Grønne erter
250 g
Smør
1–2 ss
Remulade
1 beger
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Sitron
½ stk
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Alternativer til panering kan være: sesamfrø, glutenfri havregryn, kokosmasse, knuste gresskarfrø/solsikkekjerner eller knust knekkebrø. Kapers og ansjosfilet smaker også fortreffelig til panert fisk.

Kok opp poteter i lettsaltet vann. skru ned til medium varme og la potetene småkoke i omtrent 20–25 minutter til de er møre. Kok opp en kjele lettsaltet vann til erterpuré. 
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Krydre fiskestykkene med salt og pepper. Vend dem først i hvetemel, så i pisket egg og til slutt i panering (se tips).
Stek fisken på middels varme i en stekepanne med olje og smør. Stek stykkene i 3–4 minutter på hver side, til de er sprø og gjennomstekte. 
Skrell og kutt gulrot i skiver. Kok gulrøttene i 4–5 minutter sammen med potetene. 
Kok ertene i 2–3 minutter. Hell av vannet og kjør ertene sammen med en stavmikser. Ha i smør og krydre med salt og pepper. Del sitron i båter.
Skyll persille i vann og rist den tørr. Grovhakk persillen og strø det over retten ved servering. 
Server sprøstekt lyrfilet med poteter, gulrot, ertepuré, remulade og sitronbåter (se tips).
God middag!