Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- hvetemel
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Husk å vaske sitronen i varmt vann når du skal rive og bruke skallet, slik du skal her. Bruk gjerne en børste til å skrubbe sitronen lett under rennende varmt vann. Tørk den godt før du river av kun det ytterste gule av skallet. Det hvite er fryktelig bittert og smaker også veldig lite. Har du litt ekstra rømme, crème fraîche eller yoghurt, tilsett gjerne det.
Varm opp ovnen til 100 grader varmluft. Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter.
Del blomkål i små buketter. Smelt smør og bland det sammen med revet sitronskall, sitronsaft, pepper og olivenolje. Server dette som en sitronsaus over kjøttet ved servering. Sett over en kjele med lettsaltet vann til erter og blomkål, og en stekepanne til svinet.
Krydre svineskivene med salt og pepper, og vend dem i mel. Stek svineskivene på medium+ varme i en blanding av olje og smør til de er gylne på begge sider. Legg dem over på et ildfast fat etter hvert som de er ferdige. Når alle er ferdig stekt, sett fatet i ovnen for å holde svineskivene varme frem til servering.
Kok blomkålbukettene i omtrent 4 minutter. Ha i ertene de siste 2 minuttene av koketiden.
Server wienerschnitzel med linguini, grønnsaker og sitronsaus.
God middag!