Fiskegrateng med brokkoli og eggesmør

Fiskegrateng med brokkoli og eggesmør

Ny oppskrift
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • smør
Poteter
400 g
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Egg
2 stk
(Egg)
Smør
75 g
Vårløk
½ pakke
Brokkoli
½–1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

En enkel måte å skjære hardt smør på, er å bruke ostehøvel. Om du ønsker å spare litt oppvask, kan du koke brokkolien sammen med potetene de siste 5 minuttene.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Sett over vann til koking av poteter og en kjele med lettsaltet vann til brokkoli (se tips). Kok potetene møre, det tar omtrent 20–25 minutter.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko og noen små klatter med smør (se tips). Sett formen midt i ovnen og la den steke i omtrent 20–25 minutter.
Kok eggene i 10 minutter, så de er hardkokt. Skyll eggene i kaldt vann og skrell dem. 
Kutt brokkolien i buketter. Skrell stilken og skjær den i biter. Kok brokkolien i 4–5 minutter, og hell av vannet.
Smelt smøret. Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver. Del eggene i biter, bruk gjerne en eggedeler. Del egget begge veier så du får terninger. Eventuelt kan du klemme eggene gjennom en sil. Ha vårløk og egg i smøret og smak til med grovkvernet pepper.
Server fiskegrateng med kokt brokkoli og eggesmør.
God middag!