Indrefilet av svin med bakte rotgrønnsaker og rødvinssaus
Roede

Indrefilet av svin med bakte rotgrønnsaker og rødvinssaus

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Poteter
400 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Gulrøtter
2 stk
Rødbete
1 stk
Rødløk
1 stk
Olje
1 ss
Marinert indrefilet av svin
300 g
(Soya, Hvete)
Olje
1 ss
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne kjøttet sammen med noen hele fedd hvitløk og et par kvister rosmarin eller timian. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek kjøttet til det har 65 grader i kjernetemperatur. La det hvile seg opp til 68–70 grader. Pynt gjerne retten med urter som dill, persille eller basilikum.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene godt og del dem i båter. Skrell sellerirot, rødbete og gulrot. Del både dem og rødløk i grove terninger. Bland sammen alle grønnsakene i en ildfast form og vend inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak grønnsakene i omtrent 25–30 minutter.
Forvarm en stekepanne til medium varme, ha i olje og legg i kjøttet. Stek det i omtrent 2–3 minutter på hver side, eller til det har fått en fin brunfarge. Krydre kjøttet med salt og pepper. Legg det over grønnsakene i ovnen de siste 16–18 minuttene av av steketiden (se tips). La kjøttet hvile i 5–10 minutter og del det opp i fine skiver.
Varm opp rødvinssausen under omrøring.
Server helstekt indrefilet av svin med bakte grønnsaker og rødvinssaus.
275 g Indrefilet av svin: 125 g Rødvinssaus: 2 ss Energiinnhold: 470 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!