Laks med sprøbakt brokkoli og hjemmelaget parmesansaus

Laks med sprøbakt brokkoli og hjemmelaget parmesansaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • malt muskatnøtt (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
400 g
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Brokkoli
½–1 stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Helmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Malt muskatnøtt (kan sløyfes)
¼ ts
Kruspersille
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett inn et steketermometer i den tykkeste delen på fileten. Fisken er ferdig når termometeret viser 50 grader. La fisken hvile et par minutter før den serveres, da er den helt perfekt!

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann og skru ned til medium varme. La potetene trekke seg møre, i omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulroten og sellerirot. Kutt grønnsakene i grove biter. Ha rotgrønnsakene i en ildfast form og vend dem i 2 ss olje. Krydre med salt og pepper og bak grønnsaksterningene for seg selv i omtrent 15 minutter. Kutt brokkoli i buketter, skrell og del stilken i skiver. Vend inn brokkolien og bak alle grønnsakene i ytterligere 10–15 minutter. Du kan koke brokkolien i 3 minutter om du foretrekker det.
Skyll og tørk fisken og krydre med salt og pepper. Legg fisken på toppen av grønnsakene når det gjenstår 8–10 minutter av steketiden (se tips).
Finhakk hvitløk. Bruk omtrent en halv, eventuelt litt mindre om du vil ha en mildere hvitløksmak. Smelt smør i en liten kjele og tilsett hvitløk. Stek hvitløken til den er blank. Rør ut hvetemel i smøret, visp inn melk og kok opp mens du rører underveis. La sausen småkoke i minst 5 minutter, for å få bort melsmaken. Riv inn grana padano og smak til med salt, pepper og finrevet muskatnøtt.
Skyll persillen i vann, rist av vannet og grovhakk den. Strø persillen over fisken ved servering. 
Server bakt laks med kokte poteter, bakt brokkoli, gulrot, sellerirot og parmesansaus.
God middag!