Ovnsbakt lyr med brokkoli, blomkål, potetmos og valnøttsmør

Ovnsbakt lyr med brokkoli, blomkål, potetmos og valnøttsmør

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Brokkoli- og blomkålbuketter
300 g
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Bakepapir (kan sløyfes)
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Kruspersille
1 bunt
Smør
2 ss
Soyasaus
1 ss
Potetmos
500 g
(Laktose)
Smør
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Unngå nøtter i smøret til små barn (under ca. 3 år), da nøttene er hakket så smått at barn lett kan sette dem i halsen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok opp en kjele med ca. 2 liter vann. 
Fordel brokkoli- og blomkålbuketter og fisken utover et stort stekebrett med bakepapir. Vend grønnsakene i litt olje, og krydre grønnsakene og fisken med litt salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 10-12 minutter.
Putt potetmosen (i pakken) i kjelen med det kokende vannet. Varm potetmosen i ca. 10 minutter. Hell av vannet, hold potetmospakken med et kjøkkenhånkle, klipp opp pakken og ha potetmosen over i en serveringsskål. Rør inn 1 ss smør.
Grovhakk valnøttene og finhakk kruspersillen. Smelt ca. 2 ss smør i en liten kjele. Ha nøttene i smøret og stek videre til smøret er nøttebrunt. Skru deretter ned varmen, og vend inn 1 ss soyasaus og finhakket kruspersille. Dersom du har små barn, tilbered smøret uten valnøtter, og server grovhakkede nøtter for seg (se tips).
Topp fisken med nøttesmøret ved servering. Server ovnsbakt lyr med brokkoli, blomkål, potetmos og nøttesmør. 
God middag!