Hjemmelaget fiskesuppe med reker og karri, servert med langbrød
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Skalldyr·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
Gul løk
½ stk
Gulrot
1 stk
Sellerirot
300 g
Lyrfilet
375 g
Reker
100 g
Helmelk
1 l
Sitron
1 stk
Karri
1 pakke
Smør
Hvetemel
Langbrød av fullkorn
2 stk
Gressløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt olivenolje, salt og pepper på langbrødene før du har dem i ovnen.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken. Skrell gulroten og selleriroten. Kutt gulroten, selleriroten og fisken i terninger, og hell laken av rekene.
Smelt 3 ss smør i en kjele, og rør inn karrien og 3 ss hvetemel.
Varm opp en kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, selleriroten og gulroten i ca. 4 minutter. Rør jevningen inn i grønnsakene. Spe på med melken, litt og litt under omrøring, og kok opp. Skru ned temperaturen til middels varme, tilsett fisketerningene og rekene, og la det hele trekke i 3-5 minutter, eller til fisken er gjennomkokt.
Varm langbrødene i ovnen i 4-5 minutter.
Smak til suppen med saften fra sitronen, salt og pepper. Ikke la suppen koke etter at sitronsaften er tilsatt, den kan skille seg på grunn av syren.
Finhakk gressløken og server den til suppen.
God middag!