Karbonader med smørdampet kål, timianbakte poteter og klassisk løksaus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eddik 7 %
- hvetemel
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian
½-1 bunt
Grove karbonader m/løk
450 g
Bakepapir (kan sløyfes)
Gul løk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Smør
1 ss
Hvetemel
2 ss
Oksebuljong
1 pakke
Vann
5 dl
Eddik 7 %
1 ss
Sukker
2 ss
Hodekål
300 g
Gulrøtter
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kål og saus kan fort bli en deilig kålstuing. Lag sausen som anvist, men dropp eddik og sukker. Vend inn kokt kål og smak til med revet muskat.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og kutt dem i båter/skiver. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, hvitløk og hele timianstilker. Krydre med salt og pepper. Stek potetene i ovnen til de er gylne og møre, dette tar omtrent 20–25 minutter. Legg karbonadene på stekebrettet når det er 10 minutter igjen av steketiden.
Skrell og finhakk løken og persille. Varm opp en kjele og ha i smør, persille og løk. La det surre til løken er blank. Tilsett mel og rør godt. Ha buljongen i vannet og spe med litt og litt buljong til ønsket konsistens. Smak til med eddik, sukker, salt og pepper. La sausen småkoke under omrøring i omtrent 5 minutter.
Skrell gulrøttene og kutt dem i tynne skiver. Kutt kålen i tynne strimler. Ha grønnsakene i en vid kjele eller stekepanne. Ha på 2 dl vann, litt salt og 2 ss smør. Kok opp, legg på lokk og la det dampe til grønnsakene er møre. Dette tar omtrent 3–5 minutter.
Server grove karbonader med smørdampet kål, timianstekte poteter og klassisk løksaus.
God middag!