Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kebabene kan også stekes i ovnen. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Legg kebabene på et stekebrett med bakepapir og stek dem i omtrent 10–12 minutter. Rester av yoghurtdipen kan brukes i wraps eller salat en annen dag.
Bland sammen karbonadedeig, kebabkrydder, salt og pepper i en bolle. Hakk rødløk og hvitløk, og bland det inn sammen med kjøttet (se tips). Del deigen i 2 emner. Form emnene til tykke pølser og tre dem på hvert sitt grillspyd.
Kok opp vann eller buljong, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering.
Stek kebabspydene i en stekepanne med litt olje til de er gjennomstekte. Det tar omtrent 6–8 minutter.
Rens paprikaene og skjær dem i tykke strimler på langs. Varm litt olje i en stekepanne og stek paprikastrimlene i noen minutter til de er gylne. Vend dem inn i couscousen. Press over sitronsaft og smak til med salt og pepper. Dryss over finhakket koriander.
Finhakk hvitløk og bland den sammen med yoghurt, salt og pepper.
Server kebabspyd med couscoussalat og yoghurtdip.
Kebab: 1 stk á 150 g Couscoussalat: 200 g Dip: 2 ss Kcal: 400
God middag!