Strimlet svinekjøtt med curry og wokstekte eggnudler

Strimlet svinekjøtt med curry og wokstekte eggnudler

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Evt. litt maisenna til jevning
    • extra virgin olivenolje
    • kyllingbuljong/vann
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    Solsikke-/rapsolje
    6 ss
    Rødløk
    1 stk
    Kyllingbuljong/vann
    4 dl
    Kokosmelk
    2 pakke
    Rød currypaste
    1 pakke
    Limesaft
    1 stk
    Evt. litt maisenna til jevning
    ss
    Salt
    ts
    Extra virgin olivenolje
    4 ss
    Eggnudler
    1-2 pakke
    Blomkål og finstrimlet kål
    400 pose
    Soyasaus
    2-4 ss
    Koriander
    1/2 bunt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ønsker du mer smak i nudlene, ha gjerne i litt sweet chili sauce. Gryten kan også smaksettes med litt fish sauce om du ønsker.

    Sett over en kjele med lettsaltet vann til nudler.
    Varm opp en wok- eller stekepanne, ha i litt olje og la den bli varm. Stek kjøttet gyllent i flere omganger. Legg det over i en kjele etter hvert som det er stekt. Når alt kjøttet er ferdigstekt, finhakk rødløk og fres den blank. Ha også løken over i kjelen.
    Kok ut stekepannen med vann eller buljong og hell det over i kjelen med kjøttet.
    Når vannet til nudlene koker, kok nudlene i 2 minutter. Kjøl dem ned i rennende kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
    Ha kokosmelk og curry paste over kjøttet og varm forsiktig opp. Smak til med curry paste for å få den styrken du ønsker. La det hele trekke til kjøttet er gjennomtrukket uten å være tørt. Jevn gjerne sausen med litt maisenna om du vil ha den tykkere. Smak til med lime, salt og pepper.
    I samme panne som du stekte kjøttet i, stek blomkål, kål og eggnudler raskt sammen. Smak gjerne til med litt soyasaus rett før servering. Dryss over finhakket koriander.
    Fordel wok og kjøtt i to porsjoner og avkjøl den ene. Ved neste servering, varm forsiktig opp igjen. Pass på at kjøttet ikke blir tørt.
    God middag!