Strimlet svinekjøtt med curry og wokstekte eggnudler
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Evt. litt maisenna til jevning
- extra virgin olivenolje
- kyllingbuljong/vann
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Solsikke-/rapsolje
6 ss
Rødløk
1 stk
Kyllingbuljong/vann
4 dl
Kokosmelk
2 pakke
Rød currypaste
1 pakke
Limesaft
1 stk
Evt. litt maisenna til jevning
ss
Salt
ts
Extra virgin olivenolje
4 ss
Eggnudler
1-2 pakke
Blomkål og finstrimlet kål
400 pose
Soyasaus
2-4 ss
Koriander
1/2 bunt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer smak i nudlene, ha gjerne i litt sweet chili sauce. Gryten kan også smaksettes med litt fish sauce om du ønsker.
Sett over en kjele med lettsaltet vann til nudler.
Varm opp en wok- eller stekepanne, ha i litt olje og la den bli varm. Stek kjøttet gyllent i flere omganger. Legg det over i en kjele etter hvert som det er stekt. Når alt kjøttet er ferdigstekt, finhakk rødløk og fres den blank. Ha også løken over i kjelen.
Kok ut stekepannen med vann eller buljong og hell det over i kjelen med kjøttet.
Når vannet til nudlene koker, kok nudlene i 2 minutter. Kjøl dem ned i rennende kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Ha kokosmelk og curry paste over kjøttet og varm forsiktig opp. Smak til med curry paste for å få den styrken du ønsker. La det hele trekke til kjøttet er gjennomtrukket uten å være tørt. Jevn gjerne sausen med litt maisenna om du vil ha den tykkere. Smak til med lime, salt og pepper.
I samme panne som du stekte kjøttet i, stek blomkål, kål og eggnudler raskt sammen. Smak gjerne til med litt soyasaus rett før servering. Dryss over finhakket koriander.
Fordel wok og kjøtt i to porsjoner og avkjøl den ene. Ved neste servering, varm forsiktig opp igjen. Pass på at kjøttet ikke blir tørt.
God middag!