Roede
Fiskesuppe med fennikel, røkt laks og dill
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Pepper
- salt
Fiskesuppebase
700 g
Gulrøtter
2 stk
Purreløk
½–1 stk
Fennikel
1 stk
Røkt laks
200 g
Dill
1 pakke
Langbrød av fullkorn
2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Da freser du bare 1 ss krydder i litt olje i 30 sekunder på middels temperatur før du tilsetter suppebasen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Ha suppebasen over i en kjele og varm forsiktig opp. Rør av og til (se tips).
Skrell gulrot, skyll purre og fennikel. Kutt grønnsakene i strimler. Gulroten kan godt rives på et rivjern. Del røkelaks i mindre biter. Skyll, tørk og grovhakk dill.
Tilsett grønnsaker i suppen, og la det hele småkoke videre i 4–5 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper. Strø røkelaksen over suppen ved servering.
Fukt langbrødene og stek dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server fiskesuppe med gulrøtter, purreløk, fenikkel, røkt laks og dill over. Server nystekt langbrød ved siden av.
450 g Brød: 30 g Energiinnhold: ca 440 kcal . For deg som registrerer i Roede-Appen eller Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner. 1) Søk etter oppskrift 2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!