Rask tomatsuppe med bacon, makaroni og egg, og til dessert: Pannekaker med syltetøy
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
Tomatsuppe
800 g
Egg
4 stk
Makaroni
100-200 g
Bøkerøkt bacon i skiver
150 g
Mozzarella
1 pakke
Oregano
1 pakke
Seterrømme
½–1 pakke
Pannekaker
1 pakke
Syltetøy
1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne bacon og ost til pannekakene. Lag ruller med bacon og ost inni og sett i ovnen i 8-10 minutter. Husk å dekke til stekebrettet med aluminiumsfolie
Kok opp to kjeler, en liten til egg, og en med lettsaltet vann til å koke makaroni.
Ha tomatsuppen i en kjele og varm forsiktig opp. Rør om underveis.
Ha baconskivene i en kald stekepanne og sett på medium høy varme, tilsett olje når baconfettet har begynt å slippe. Sett ned temperaturen og tilsett smør slik at baconet blir godt og sprøtt. Tilsett basilikum og oreganokrydderet og bland godt. Ha skivene på en tallerken dekket med tørkepapir for å samle opp litt av fettet. Skjær baconet i mindre biter om du ønsker det.
Når pastavannet har kokt opp, ha i makaroni og la den koke i 11-13 minutter.
Ha eggene i det kokende eggevannet og la koke i mellom 7-10 minutter, avhengig av hvor godt kokt egg du vil ha. Litt smilende eggeplomme får du på 8 minutter.
Smak til tomatsuppen med rømme, sukker, salt og pepper. Ved servering dryss over ost og stekt bacon.
Varm opp ovnen til 250 grader varmluft.
Ta pannekakene ut av pakken og pakk de godt inn i aluminiumsfolie. La de stå i 15-18 minutter, da er de ferdige.
Server pannekaker med sukker, syltetøy og evt. rømme.
God middag!