Kina
Laktosefri
Tángcù yú- seifilèt i sur-søt saus
med ris og blansjert pak choyNy oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Inspirert av den kinesiske Tángcù yú som betyr "sursøt fisk". Tradisjonelt brukes det hel fisk som friteres og vendes i sausen.
Inspirert av den kinesiske Tángcù yú som betyr "sursøt fisk". Tradisjonelt brukes det hel fisk som friteres og vendes i sausen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- salt
- sukker
- vann
Jasminris
135 g
Seifilet
300 g
Maisstivelse
1½ pakke
Salt
1 ts
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
2 stk
Vårløk
1 pakke
Rød chili
½–1 stk
Kinesisk soyasaus
1 pose
Sesamolje
½ pakke
Maisstivelse
½ pakke
Sesamfrø
1 pakke
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Vann
1 dl
Pak choy
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
Sesamolje
½ pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 599 kcal
- Fett:
- 13 g
- Karbohydrater:
- 85 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist gjerne sesamfrøene i en tørr, varm stekepanne i 30 sekunder før du har dem sammen med fisken.
Tilbered risen som anvist på pakken. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pak choyen.
Kutt fisken i biter på omtrent 2 cm. Ha fisken på et brett, og strø over litt salt.
Skrell ingefæren og hvitløken, og skyll chilien og vårløken. Finhakk hvitløken og ingefæren, og kutt vårløken og chilien i tynne skiver. Ha 1 dl vann i en skål, og rør inn 1 ss sukker, 2 ss eddik, den kinesiske soyaen, halve posen av sesamoljen og halve posen av maisstivelsen.
Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek ingefæren, hvitløken, chilien og halvparten av vårløken under omrøring i omtrent 1 minutt. Tilsett soyablandingen fra forrige punkt, og la det småkoke i 2 minutter. Sett sausen til side.
Hell av væsken som har samlet seg under fisken, og vend resten av maisstivelsen inn med fiskestykkene. Varm opp rikelig med olje i en stekepanne på middels høy varme. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er sprø. Hell av oljen (vær forsiktig!), og vend forsiktig inn den sur-søte sausen. Strø over sesamfrøene og resten av vårløken (se tips).
Skyll og del pak choyen i to på langs igjennom stilkfestet. Kok den i vannet fra punkt 1 i 1 minutt. Bland sammen soyasausen, resten av sesamoljen og 1 ss eddik i en skål. Vend den ferdigblansjerte pak choyen inn med dressingen.
God middag!