Kina
Laktosefri
Zhajiangmian- Nuddelwok med svinedeig
zhajingsaus og bønnespirerNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
En umamirik middag fra nord-Kina. Sausen lages tradisjonelt med fermentert bønnepaste- her har vi byttet den ut med rik og krydret hoisinsaus.
En umamirik middag fra nord-Kina. Sausen lages tradisjonelt med fermentert bønnepaste- her har vi byttet den ut med rik og krydret hoisinsaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- rødvinseddik
- vann
Sesamfrø
1 pakke
Bønnespirer
1 pakke
Agurk
1 stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
2 stk
Rød chili
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
Kinesisk soyasaus
½–1 pose
Sesamolje
½–1 pakke
Vann
1 dl
Rødvinseddik
½–1 ss
Eggnudler
125 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 659 kcal
- Fett:
- 20 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har dere ikke rødvinseddik, kan hvitvins-, eplesider- eller blank eddik fint brukes. Vend inn litt eddik med agurken for et syrlige preg.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30 sekunder, til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en liten skål. Skyll bønnespirene og agurken, og kutt agurken i grove biter. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til nudlene.
Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skyll og kutt chilien og den grønne delen av vårløken i tynne ringer. Kutt den hvite delen av vårløken i skiver på omtrent 1 cm.
Varm opp stekepannen fra punkt 1 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, til den får en gyllen stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i den hvite delen av vårløken, hvitløken, ingefæren og chilien. Stek det hele i 1 minutt til. Vend inn hoisinsausen, ønsket mengde av begge soyasausene og 1 dl vann. Gi sausen et oppkok, la den koke i 2 minutter, og smak til med sesamoljen og ½–1 ss rødvinseddik (se tips).
Tilbered nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
Vend de ferdigkokte nudlene med zhajiangmian-sausen, og ha det hele i skåler. Strø over de ristede sesamfrøene og den grønne vårløken, og server agurken og bønnespirene til retten.
God middag!