Zhajiangmian- Nuddelwok med svinedeig, zhajingsaus og bønnespirer

Kina

Laktosefri

Zhajiangmian- Nuddelwok med svinedeig

zhajingsaus og bønnespirer
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
En umamirik middag fra nord-Kina. Sausen lages tradisjonelt med fermentert bønnepaste- her har vi byttet den ut med rik og krydret hoisinsaus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • rødvinseddik
  • vann
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Bønnespirer
1 pakke
Agurk
1 stk
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
2 stk
Rød chili
1 stk
Vårløk
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Hoisinsaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø)
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Kinesisk soyasaus
½–1 pose
(Soya, Hvete)
Sesamolje
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Vann
1 dl
Rødvinseddik
½–1 ss
Eggnudler
125 g
(Egg, Hvete)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
659 kcal
Fett:
20 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har dere ikke rødvinseddik, kan hvitvins-, eplesider- eller blank eddik fint brukes. Vend inn litt eddik med agurken for et syrlige preg.

Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30 sekunder, til de er gylne. Ha sesamfrøene over i en liten skål. Skyll bønnespirene og agurken, og kutt agurken i grove biter. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til nudlene.
 Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skyll og kutt chilien og den grønne delen av vårløken i tynne ringer. Kutt den hvite delen av vårløken i skiver på omtrent 1 cm.
 Varm opp stekepannen fra punkt 1 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, til den får en gyllen stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i den hvite delen av vårløken, hvitløken, ingefæren og chilien. Stek det hele i 1 minutt til. Vend inn hoisinsausen, ønsket mengde av begge soyasausene og 1 dl vann. Gi sausen et oppkok, la den koke i 2 minutter, og smak til med sesamoljen og ½–1 ss rødvinseddik (se tips). 
Tilbered nudlene som anvist på pakken i vannet fra punkt 1.
Vend de ferdigkokte nudlene med zhajiangmian-sausen, og ha det hele i skåler. Strø over de ristede sesamfrøene og den grønne vårløken, og server agurken og bønnespirene til retten. 
God middag!