Kinesisk-inspirert spicy, karamellisert pulled pork med ris og smashet agurk

Kina

Laktosefri

Kinesisk-inspirert spicy, karamellisert pulled pork

med ris og smashet agurk
Ny oppskrift
Under 30 min
14 Ingredienser
Kinesisk-inspirert middag fra Hunan provinsen. Vi har laget en rask variant med ferdig langtidsbraisert svin.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Mørkokt svinebog
300 g
Ingefær
1 bit
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Five spice
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Kinesisk soyasaus
½–1 pose
(Soya, Hvete)
Maisstivelse
½ pakke
Sukker
2 ss
Vann
2 dl
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Hvitløksfedd
1 stk
Agurk
1 stk
Sesamolje
½ pakke
(Sesamfrø)
Hvitvinseddik
1 ss
Salt
1 krm
Sukker
1 ss
Vårløk
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
737 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
92 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tilbered risen som anvist på pakken.
Ta ut kjøttet fra posen, men spar på kraften. Kutt kjøttet i stykker på 3x3 cm. Skrell og finhakk ingefæren og hvitløken. Skrell og kutt løken i tynne båter. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, ingefæren og hvitløken under omrøring i omtrent 1 minutt. Strø over 2 ss sukker, og stek videre i 2 minutter, til sukkeret har begynt å karamellisere seg. Tilsett 2 dl vann, kraften fra kjøttet, five spicen og ønsket mengde av begge soyasausene. Kok opp, og la sausen småkoke i 5 minutter.
 Ha kjøttet i kjelen, og la det koke videre i 5 minutter til, eller til kjøttet faller fra hverandre. Del eventuelt opp kjøttet med 2 gafler. Pisk maisstivelsen ut med litt vann, og rør det inn i gryten, litt etter litt, til ønsket konsistens. Gi gryten et raskt oppkok, og smak til med salt og pepper. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 30 sekunder. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og bank agurken med den butte siden av kniven. Kutt agurken i grove biter. Pisk sammen hvitløken, sesamoljen, 1 ss eddik, 1 ss sukker og litt salt. Vend inn agurken og topp med sesamfrøene ved servering. 
Skyll og kutt vårløken i tynne ringer, og topp retten med dem.
God middag!