Pulled pork-burger med eplesalat, aioli og søtpotet
Ny oppskrift
Under 35 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne søtpotetbåtene spredt på stekebrettet, da vil de få en noe mer jevn og krisp stekeoverflate. Sylteagurk, bacon, ost, ketsjup, sennep eller tabasko er godt å ha på burgeren. Det er en verden av muligheter – smak deg fram til din favoritt.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med vann. Når vannet koker, legg i posen med pulled pork og la den koke i omtrent 10–15 minutter.
Vask søtpotetene og del dem i båter. Ha båtene over på et stekebrett med bakepapir. Vend inn olje, salt og pepper. Bak potetbåtene i ovnen til de er møre. Det tar omtrent 22–25 minutter (se tips).
Skyll eplet og hjertesalaten. Skrell gulroten. Riv eller kutt eple og gulrot strimler, og finsnitt hjertesalat. Bland alt sammen. Del rødløk i tynne skiver. Bland rødløken inn i salaten hvis du liker det, eller ha den for seg selv i en skål. Press sitronsaft over salaten ved servering.
Løft posen med kjøtt opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og knus innholdet litt med hendene. Pass på, det er varmt! Hell kjøttet og stekekraften i en ildfast form. Ta en gaffel i hver hånd og riv svinekjøttet i strimler. Sett det strimlede kjøttet i ovnen i 10–12 minutter. Rør inn BBQ-saus før servering eller server den ved siden av.
Varm burgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter.
Server med alle elementene på bordet slik at alle kan montere sin egen burger.
God middag!