Kylling og ris i form, med yoghurt- og chilidressing
Roede
Glutenfri

Kylling og ris i form

med yoghurt- og chilidressing
4.04 (72)
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • salt
  • sukker
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Fullkornsris
135 g
Hønsebuljong
1 pakke
Squash
1 stk
Gulrot
1 stk
Rødløk
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Garam masala
1 pakke
Vann
2 dl
Salt
½ ts
Rød chili
½–1 stk
Koriander
½ bunt
Yoghurt naturell
75–150 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Sukker
½ ts
Lime
½ stk
Koriander
½ bunt
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
647 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
71 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Rør sammen den ukokte risen, 2 dl vann og hønsebuljongen i en stor ildfast form. Fordel det jevnt utover, og dekk formen med aluminiumsfolie. Bak risen i ovnen i 15 minutter. Skyll squashen og skrell gulrøttene og rødløken. Del squashen og gulrøttene i tykke skiver, og kutt rødløken i båter. 
 Ha grønnsakene og kyllingen i en stor bolle, og vend inn ingefærblandingen, garam masala krydderet og ½ ts salt. Ta risen ut av ovnen og fordel grønnsakene og kyllingen jevnt over risen. Sett formen tilbake i ovnen og stek det hele videre uten folie i 15–20 minutter, eller til risen er gjennomkokt.
 Skyll, del og rens chillien for frø, og kutt den i grove biter. Skyll og tørk korianderen. Ha chillien og halvparten av korianderen i et desilitermål sammen med yoghurten, saften fra halve limen, ½ ts sukker og litt salt. Kjør det sammen til en jevn dressing med en stavmikser. 
Kutt resten av limen i båter, og grovhakk resten av korianderen. Strø korianderen over formen ved servering, og server limebåtene ved siden av.
400 g Dressing: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!