Kyllingnuggets med mandelpotetbåter og stekte grønnsaker
4.03 (363)
Under 25 min
0 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Del mandelpotetene i fire og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper. Om du har et favorittkrydder kan du ta på det også. Gni krydderet på potetene, her er det lov til å bruke fingrene. Få hjelp av en voksen til å sette potetene i ovnen.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Del potetene i båter og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Ha på olje, salt og pepper. Om du har et favorittkrydder kan du ha på det også. Stek potetbåtene til de er møre og gylne. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingnuggetsene gylne og gjennomvarme. Tilsett mer olje underveis om nødvendig. Eventuelt kan du steke nuggetsene i ovnen sammen med potetene. Legg dem da på den ene siden av stekebrettet de siste 15 minuttene av potetenes steketid. Klem over sitronsaft rett før servering.
Kutt paprika i strimler og brokkoli i små buketter. Finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne med olje og fres hvitløken lett. Tilsett paprika og brokkoli. La det hele steke til grønnsakene er møre, men fremdeles har litt krønsj. Smak til med salt, pepper og sitron.
Server kyllingnuggets med mandelpotetbåter, stekte grønnsaker og aioli.
Pakk rester av kyllingnuggets, poteter og grønnsaker inn i en tortillawrap. Plutselig har du en deilig lunsj eller et kveldsmåltid.
God middag!