Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Selleri
Basisvarer:
- Aluminiumsfolie (kan sløyfes)
- vann
Ribbe
2 kg
Sellerirot
1 bit
Gul løk
1 stk
Gulrot
2 stk
Vann
2–3 dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 2862 kcal
- Fett:
- 251 g
- Karbohydrater:
- 14 g
- Protein:
- 136 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Legg ribben i en ildfast form med svoren ned. Ha 1–2 cm vann i bunnen av formen. Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek ribben i ovnen i 45 minutter.
Skrell selleriroten og løken, skyll gulrøttene. Kutt grønnsakene i grove biter.
Ta formen ut av ovnen, og legg ribben over på et fat. Ha grønnsakene i bunnen av formen. Ha ribben tilbake på grønnsakene, med svoren opp, slik at den får en forhøyning på midten. Da renner fettet av ribben, og svoren blir lettere sprø. Senk temperaturen på stekeovnen til 175 grader varmluft. Stek ribben i ovnen i 1½ time til. Pass på å etterfyll med vann, så du har nok kraft om du vil lage julesaus fra bunnen av.
Skru opp temperaturen på stekeovnen til 200 grader, og stek ribben i ovnen i 30–45 minutter til, eller til svoren er sprø. Hvis svoren ikke blir sprø, kan du steke ribben med grillfunksjonen mot slutten av steketiden. Følg nøye med slik at svoren ikke svir seg.
Ta ribben ut av ovnen, og la den hvile i omtrent 30 minutter. Skjær ribben i biter før servering. Spar på sjyen fra ribben til sausen.
God middag!