Julaften svin på svin

Julaften svin på svin

Ny oppskrift
Under 35 min
4 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • smør
Liste
Liste
Bilder
Medisterkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Julepølse
350 g
(Melk, Laktose)
Røde epler
2 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Rosenkål
200 g
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1196 kcal
Fett:
95 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skjær små snitt i julepølsene, og del medisterkakene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pølsene og medisterkakene i 2 omganger. Stek dem i 3–4 minutter, eller til de er gylne på alle sider. Legg pølsene og medisterkakene i en stor ildfast form, og stek dem videre i ovnen i 10 minutter. 
 Skyll eplene og kutt dem i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek eplene gylne i omtrent 2 minutter. 
 Kok opp lettsaltet vann og 1 ss smør i en kjele. Rens og kutt rosenkålene i to. Kok rosenkålen i 3–4 minutter. Hell av vannet. 
God middag!