Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- stekesjy
- sukker
- vann
Mandelpoteter
400 g
Rødkål
300 g
Eple
1 stk
Hvitvinseddik
1 ss
Tranebær
½ pakke
Kanelstang
1 stk
Stjerneanis
1 stk
Solbærgelé
3 ss
Vann
½ dl
Hodekål
300 g
Hel karve
½ ts
Hønsebuljong
½ pakke
Hvitvinseddik
1 ss
Laurbærblad
½ pakke
Vann
1½ dl
Salt
½ ts
Pepper
½ ts
Sukker
1 ss
Oksebuljong
1 pakke
Kinesisk soyasaus
1 pose
Kanelstang
1 stk
Stjerneanis
1 stk
Solbærgelé
2 ss
Smør
3 ss
Hvetemel
3 ss
Stekesjy
6 dl
Dijonsennep
1 pose
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 694 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 125 g
- Protein:
- 12 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Legg potetene i en kjele, dekk dem med vann, og kok opp. Skru ned til lav varme, og la potetene trekke under et lokk i 10–15 minutter, til de er gjennomkokte. Hell av vannet.
Kutt vekk stilken på kålen og kutt den i tynne strimler. Skyll og kutt eplene i terninger. Ha rødkålen, epleterningene, hvitvinseddik, tranebær, kanelstang, stjerneanis, solbærgele og ½ dl vann over i en kjele. Kok opp og la småkoke under lokk i omtrent 1 time. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper. Ta ut kanelstangen og stjerneanisen før servering.
Kutt vekk stilken på kålen og kutt den i tynne strimler. Ha kålen, karve, buljong, hvitvinseddik, vann salt og pepper i en kjele. Rør sammen og kok opp. La småkoke under lokk i omtrent 45 minutter. Smak til med sukker og salt.
Smelt smøret i en kjele og la det bli brunt. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge. Spe med ribbekraft litt om gangen og kok opp. Tilsett buljong, soyasaus, kanelstang, stjerneanis og solbærgele. La koke i 15-20 minutter. Smak til med salt og pepper. Fjern kanelstangen og stjerneanisen før servering.
God middag!