Kremet blomkålsuppe med skinke og purreløk
Roede

Kremet blomkålsuppe med skinke og purreløk

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Blomkål
1 stk
Purreløk
½ stk
Vann
1–1.2 l
Hønsebuljong
2 pakke
Matfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Kokt skinke i strimler
200 g
Purreløk
½ stk
Olje
1 ss
Langbrød av fullkorn
2 stk
(Gluten)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne noen små blomkålbuketter til garnityr ved servering.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. 
Skrell og skjær potet og sellerirot i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Del purreløken og skyll den nøye. Kutt den videre i skiver. Bruk halvparten av purreløken i suppen og resten steker du sammen med skinken. 
Stek grønnsakene blanke i litt olje i en kjele. Hell på 1.2 l vann og hønsebuljong. Kok grønnsakene i omtrent 10–15 minutter, til de er møre. Ta av 2–3 dl av kokevannet fra grønnsakene i en kopp. Ha matfløte i kjelen og kjør suppen sammen i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen om suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Stek skinke og purreløk i stekepanne med litt olje. 
Fukt langbrødene og stek dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server kremet blomkålsuppe med stekt skinke og purreløk.
400 g  Skinke og purreløk: 75 g, Brød: 50 g Energiinnhold ca 380 kcal For deg som registrerer måltidene i  Roede-Appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!