Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Salt
Pepper
Solsikke-/rapsolje
Ratatouille
1 pose
Gul paprika
1 stk
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Salt
ts
Torskefilet
400 g
Salt
Bladpersille
1/2 pakke
Extra virgin olivenolje
1-2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For fastere fisk, som også kan minne mer om bacalao, kan du tørrsalte fiskestykkene før de tilberedes. Strø grovt havsalt på begge sider av fisken, la den stå og trekke i 20 minutter i romtemperatur, skyll i kaldt vann og tørk av med litt papir. Krydre fisken med pepper, men ikke mer salt.
Sett ovnen på 200 grader.
Del poteter i to eller fire og legg dem i en ildfast form. Vend dem inn med olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetbåtene i 15-20 minutter.
Del paprika i terninger og stek terningene i 3-4 minutter i en medium varm kjele med litt olje. Ha ratatouillen i kjelen og varm opp. Smak til med salt og pepper.
Tørk av torsken og krydre den med salt og pepper.
Hell ratatouillen over i en ildfast form og legg fiskestykkene på toppen. Klem gjerne fisken litt nedi sausen.
Sett formen i ovnen og bak til fisken er gjennomtrukket, men fremdeles saftig i kjernen. Det tar omtrent 10 minutter.
Du kan enten servere potetene ved siden av eller blande dem sammen med grønnsakene før du setter formen i ovnen.
Dryss finhakket persille over formen ved servering, og drypp gjerne over litt god olivenolje.
God middag!