Hjemmelagde fiskepinner med urtecrust og remulade
4.22 (87)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Egg
- extra virgin olivenolje
- hvetemel
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Hvite bønner
1 boks
Sitron
¼ stk
Kikerter
1 pakke
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Agurk
½ stk
Salt
Kruspersille
½ pakke
Panko
1 pakke
Brosmefilet
400 g
Salt
Hvetemel
3 ss
Egg
1 stk
Vann
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Remulade
200 g
Sitron i båter
½ stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om du vil, kan du lune bønner og kikerter forsiktig i en kjele før du blander dem sammen med grønnsakene. Da kan de oppleves som litt mørere ved servering. Riv gjerne litt sitronskall inn i pankoblandingen. For en mer gyllen og krisp overflate, tilsett smør mot slutten av steketiden.
Skyll bønner og kikerter i et dørslag. Finhakk rødløk. Riv agurk og gulrot. Bland alt sammen i en bolle og smak til med sitronsaft, olivenolje, salt og pepper (se tips). Sett bønnesalaten til side.
Bland sammen hakket persille og panko i en dyp tallerken (se tips).
Skyll fisken og tørk den med tørkepapir. Del den i fingertykke stykker og krydre stykkene med salt og pepper. Pisk sammen egg og litt vann i en skål. Ha hvetemel på en tallerken.
Vend fisken i hvetemel, deretter i egg og til slutt i pankoblandingen. Legg alle bitene over på en tallerken.
Varm opp en stekepanne, ha i olje og la den bli god og varm. Stek fiskepinnene på begge sider til de er gylne og gjennomstekte (se tips).
Server hjemmelagde fiskepinner med bønnesalat, remulade og sitronbåter.
God middag!