Pho: vietnamesisk nudelsuppe med svinekjøtt og bønnespirer
Roede

Pho: vietnamesisk nudelsuppe med svinekjøtt og bønnespirer

Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Vann
1 l
Hoisinsaus
1 pakke
(Gluten, Soya)
Oksebuljong
2 pakke
Soyasaus
2 ss
Sjampinjong
100 g
Gulrøtter
2 stk
Pak choy
1 stk
Purreløk
½ stk
Rød chili
½–1 stk
Bønnespirer
1 pakke
Svinestrimler
300 g
Garam masala-krydder
½–1 pakke
Olje
1 ss
Fullkornsnudler
½ pakke
(Egg, Hvete)
Lime i båter
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pho (uttales fa) er en vietnamesisk nudelsuppe. Det er en rykende varm kjøttkraft som helles over ferske grønnsaker, nudler og rått kjøtt. Suppen serveres med storfekjøtt, svinekjøtt eller kylling. I denne oppskriften bruker vi svinekjøtt. Bruk gjerne også kokte egg til. Soyasaus og chilisaus passer godt til suppen.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudler.
Kok opp vann, buljong og hoisinsaus i en stor kjele. Smak til med soyasaus (se tips).
Rens soppen for jord og kutt den i fire. Skrell gulrot og skyll pak choy og 1/2 purreløk. Kutt gulrot, pak choy og purreløk i tynne strimler. Hakk chili i tynne skiver. Del lime i båter. Legg grønnsakene på en stor tallerken. Soppen steker du sammen med kjøttet. 
Stek soppen gyllen i en forvarmet stekepanne med litt olje. Krydre med litt salt og legg den over i en skål. Varm opp stekepannen igjen, og stek kjøttet i 2–3 minutter. Stek gjerne i to omganger. Krydre med garam masala og litt salt. Ha kjøttet over på en tallerken. 
Kok nudlene i 3–4 minutter. Hell av vannet og kjøl nudlene raskt ned i rennende kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La nudlene renne av seg.
Sett fram alle ingrediensene på middagsbordet. Legg nudler, kjøtt, gulrot, sopp, purreløk og pak choy i suppeskåler. Hell over rykende varm kraft og topp suppen med bønnespirer, finhakket chili og lime på toppen.
ca. 3 dl kraft Kjøtt: 125 g Grønnsaker: 200 g Kokte Nudler: 100 g Energiinnhold: ca 430 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!