Roede
Glutenfri
Vegetar
Quinoasalat med stekt halloumi
bakte beter og sprø grønnkålNy oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
Gulbete
1 stk
Rødbete
1 stk
Strimlet grønnkål
75 g
Rødløk
½–1 stk
Olje
½ ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Quinoa
125 g
Halloumi
100–200 g
Olje
1 ts
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 549 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 49 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne et plastskjærebrett og plasthansker når du tilbereder rødbetene, da de avgir mye farge.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt betene i terninger, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i omtrent 20 minutter. Ha grønnkålen i en stor serveringsskål, og vend inn litt olje, salt og pepper. Fordel grønnkålen over betene de siste 5 minuttene av steketiden. Skrell og finhakk rødløken. Ha løken og 1 ss eddik i serveringsskålen som du brukte til grønnkålen. Rør det sammen, og sett til side.
Tilbered quinoaen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiskivene i 1–2 minutter på hver side, til de er gylne, og krydre med litt pepper.
Ha betene, grønnkålen og quinoaen i skålen med rødløken fra steg 2, og bland det godt sammen. Topp med halloumiskivene.
175 g quinoa: 100 g Halloumi: 50 g mandelflak: 1 ts Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!