Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Litt salt
- margarin
- salt
- vann
Byggkorn
125 g
Litt salt
Hodekål
½ stk
Margarin
1 ss
Vann
1 dl
Salt
Laksefilet med skinn
350 g
Sweet chili-saus
1 beger
Revet ingefær
1 ss
Vårløk
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ha mer smak på lakseretten kan du smake til sausen med for eksempel hvitløk, sitrongress eller chili. Fennikelfrø, ristede sesamfrø, fivespice, kaffirlimeblader eller thaibasilikum vil også gi retten et smaksløft. Pakk inn limen i plastfolie, så vil den holde i et par dager.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Kok byggkorn etter anvisning på pakken.
Finsnitt hodekålen. Smelt margarin i en stekepanne og tilsett finsnittet kål og vann. Ta på lokk og la kålen småkoke i 5 minutter. Strø over litt salt og pepper. Ha kålen over i en ildfast form.
Skyll laksen i kaldt vann, tørk den med papir og del den eventuelt i porsjoner. Legg laksen over kålen og krydre den med salt og pepper. Kutt vårløk i strimler og strø det over lakseformen.
Riv ingefær og bland den inn i den søte chilisausen. Ha sausen over kålen og laksen.
Sett formen i ovnen og stek fisk og kål i 10–15 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og med en lett rosa kjerne.
Hakk koriander, og strø den over fisken før servering. Press over lime.
Server laks med kål og ingefærsaus.
125 g
Grønnsaker
Kokt byggkorn: 150 g
Energiinnhold: 440 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!